Main BlogMain Blog
No endless knowledge. ความรู้ไม่มีสิ้นสุด Main BlogMain Blog

วันอังคารที่ 19 กันยายน พ.ศ. 2560

Grilled Marinated chicken breastwrapped in wild betel leafs. ไก่ห่อใบชะพลู

ไก่ ห่อใบชะพลู


Ingredients

Chicken breast fillet peeled into sliced long pieces    300 g.
The wild betel          25 large leafs.
light soy sauce          1 tbsp.
salt                          1/3 Teaspoon
Sesame oil                1/4 tbsp.
Crushed soft pepper 1/2 Teaspoon.
chicken skewer.

ส่วนผสม

เนื้ออกไก่ ลอกหนังออกหั่นเป็นชิ้นยาวๆพอคำ 300 กรัม
ใบชะพลูเลือกใบที่ใหญ่ๆ 25 ใบ แช่น้ำให้พอเปียก   
ซีอิ้วขาว 1 ช้อนโต๊ะ 
เกลือป่น 1/2 ช้อนชา 
น้ำมันงา 1/4 ช้อนโต๊ะ
พริกไทยอ่อนบด 1/4 ช้อนชา
ไม้เสียบหมูสะเต๊ะ



Cooking Instructions:

1. Chicken breast fillet peeled into sliced 25 long piecesmarinated with light soy sauce, salt, Sesame oil and Crushed soft pepper.Marinate for about 30 minutes.
1. นำเนื้อไก่มาคลุกกับเกลือ ซีอิ้วขาว น้ำมันงา และพริกไทยบด คลุกเคล้าให้เข้ากันก่อน หมักไว้ประมาณ 30 นาที


0 ความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น